Jack van de Ven

“Je moet durven. Niks is te veel gedoe. Creativiteit gaat altijd voor.”

Met Jack haal je een schrijver en producer in huis die groots durft te denken maar nooit uit het oog verliest wat een song nodig heeft. De pre-productie start dan ook altijd met een inspiratiesessie waarin er intens geluisterd en gezocht wordt naar sounds, klankkleuren, beats, en stemmen. Van zelf samengestelde Spotify playlists tot memo-recordings van song-ideeën, Jack grijpt alles aan om voor elke song de beste instrumentatie en stijlkenmerken te vinden. Als schrijver –Jack werkt onder meer voor publisher Missing Sync- is hij als geen ander in staat zich in te leven in de artiest.

Wordt er vervolgens opgenomen dan kan Jack terugvallen op zijn uitgebreid netwerk om zo de meest geschikte muzikanten te vinden. Daarbij gaat hij niet op zoek naar vijf spitsen maar naar muzikanten die complementair zijn en begrijpen dat ze in dienst van het liedje spelen.

“Wat je doet moet altijd passen bij de artiest.”

Jack heeft toetsen gestudeerd bij Codarts Rotterdam en met tal van grote namen gewerkt, zoals: Alain Clark, Bertolf, Waylon, Leona, Coby Grant, Ben Saunders, Shirma Rouse, Steffen Morrison, Giovanca en vele anderen. Ook is hij zelf geregeld als sessiemuzikant in de studio te vinden. Het mede oprichten van de RealMusicRoom was een keerpunt in zijn carrière en een antwoord op het verlangen om ook meer “aan de andere kant van de glazen wand” te werken.

Deze brede ervaringsbasis maakt van Jack iemand die feilloos aanvoelt hoe een creatief proces verloopt en weet dat constant succes in de studio niet mogelijk is. “Soms moet je als artiest ook gewoon even de mist in kunnen gaan. Vaak komen daarna de mooiste opname momenten. Zonder slechte songs ontstaan er ook geen goede.”

Naast een begenadigd schrijver en producer, ziet Jack het ook als zijn verantwoordelijkheid om mee te denken over een kloppend financieel plaatje. Hij zorgt ervoor dat een artiest precies weet waar hij aan toe is; geen vervelende verrassingen. Dit schept rust, wat het creatieve proces alleen maar ten goede komt.

Met Jack haal je kortom een veelzijdig, creatief en open-minded producer en schrijver aan boord die het opname-proces van begin tot einde overziet.

“Het kippenvelmoment; als je naar elkaar kijkt en weet dat dit het is. Daar doe ik het voor.”